Рубльов и Оже-Алиасим продължават в Аделаида

от в 18:12 на 16.01.2020
Петър Колев


Андрей Рубльов и Феликс Оже-Алиасим ще се изправят един срещу друг на 1/2-финалите на новия турнир в календара на ATP от категория ATP 250 в Аделаида. Това стана ясно след като канадецът се наложи в последователни сетове над световния №157 Алекс Болт, а шампионът от турнира в Доха спечели един изключително оспорван мач срещу Даниел Еванс, продължил над два часа. 1/2-финалите на турнира ще допълнят Томи Пол и Лойд Харис.

Поставеният под №3 Андрей Рубльов удължи своята серия на 10 последователно спечелени мача след победа с 6:3 3:6 6:3 над великобританеца Даниел Еванс, който инкасира само една загуба на ATP Cup. Руснакът, който се намира под №18 в световната ранглиста, загуби своя първи сет от финалите на Купа "Дейвис" през ноември, като беше спечелил 16 последователни, но остана хладнокръвен, за да запише своя втори 1/2-финал за годината.

Image

Шампионът от турнира в Доха от миналата седмица ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим, след като канадецът се справи лесно с фаворита на публиката Алекс Болт с 6:3 6:0 в последния мач за деня. Рубльов е спечелил единственият двубой помежду им в Умаг през 2017 г., но това беше преди Оже-Алиасим да се появи на голямата сцена през 2019 г., през която той участва в три ATP финала и достигна до №17 в световната ранглиста.

Image

Към 1/2-финалите на турнира продължава и 22-годишният квалификант от Южна Африка - Лойд Харис. Той постигна едва своята трета победа над играч от Топ 30 днес срещу поставения под №4 Пабло Кареньо-Буста с 6:4 6:4. Така Томи Пол е единственото препятствие между Харис и неговия първи ATP финал. 22-годишният американец се наложи над испанеца Алберт Рамос-Виньолас за крайното 6:3 6:4. Това е първи 1/2-финал на Пол в професионалната му кариера.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов и Оже-Алиасим продължават в Аделаида Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook