Рубльов за другата си страст: Никой няма да те удари в лицето на тенис корта

от в 17:10 на 29.06.2020
Диана Андреева

В интервю младият руснак Андрей Рубльов заяви, че тренировките му по бокс са били важен фактор за неговата физическа подготвка. 22-годишният играч, който спечели титлите в Доха и Аделаида в началото на сезона, е син на боксьор и смята, че се е възползвал от връзките със спорта на баща си.


„Когато си на около 13 или 14 години, не можеш да правиш правилни фитнес тренировки с тежести, заради това, когато бях на тази възраст тренирах бокс“, каза той.


„В бокса трябва да имаш огромна издръжливост. Използвах го повече за това и за да заздравя ръцете и краката си, както и да тренирам координацията си, така че ми беше по-полезно от фитнес тренировките. "


Рубльов


Андрей Рубльов сподели, че боксът все още е начин за привеждане на разнообразие в тренировъчния му режим. „Със сигурност е нещо различно“, каза той. „Мислиш, че се боксираш, а не че тренираш тялото си. Когато спортуваш, винаги е по-интересно, има повече тръпка. "


Рубльов обаче казва, че никога не е имало възможност той да последва стъпките на баща си и да се занимава с бокс. "Когато бях дете, винаги бях на ринга, но не ми харесваше", каза той. „Исках да си тръгна от залата, докато на тенис корта, се наслаждавах на времето, което прекарвам там. "




Вижда ли някакви прилики между тениса и бокса?


„Подобно е - ти си сам срещу противника си“, каза той. „Различното е, че никой няма да те удари в лицето на тенис корта! "


Рубльов влезе в топ 100 преди три години, но изпадна от него в началото на 2019 г. Въпреки това, от № 102 в класацията през март миналата година, той се изкачи с 88 места до сегашното си място под №14 в световната ранглиста.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов за другата си страст: Никой няма да те удари в лицето на тенис корта Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook