Руне не даде шансове на шампиона в Маракеш и продължава да впечатлява на Уимбълдън

от в 15:12 на 07.07.2023
Мирела Николова

Холгер Руне продължава към третия етап на Откритото първенство на Великобритания без загубен сет. Датчанинът изигра втори пореден образцов двубой, за да наложи волята си над световния №57 Роберто Карбайес Баена, оформяйки крайното 6:3 7:6(3) 6:3. По този начин шестият в схемата си осигури битка за влизане в осминафиналната фаза, като негов следващ съперник ще бъде победителят от сблъсъка между Ботик ван де Зандсхулп и 31-вия поставен Алехандро Давидович Фокина.

В началото на двубоя датчанинът бе изключително непостоянен в изявите си, като всяко негово добро изпълнение биваше последвано от непредизвикана грешка. Това го лиши от възможността да вземе преимущество на корта и дори на два пъти трябваше да връща пробив, за да опази равенството до 3:3. В края на сета обаче Руне съумя да стабилизира представянето си и на свой ред поведе с брейк на нула, който затвърди също толкова категорично, за да открие сметката си в общия резултат.

Втората част пък протече под доминацията на сервиращите, които поддържаха висока успеваемост в точките на собствен сервис и успяха да се опазят от пробиви. Това доведе изхода на сета до тайбрек, в който световният №6 показа класата си и след серия от отлично проведени разигравания удвои аванса си в отделните части.

Въпреки че изоставаше в общия резултат, Карбайес Баена повиши остротата в ударите си в третия сет и често успяваше да пробие защитата на по-високоранкирания си опонент. Благодарение на това испанецът дори постигна пробив за 4:3, но той бе последван от пълна мобилизация на скандинавеца, който заигра безпогрешно и спечели всеки от следващите 3 гейма, а с това и мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руне не даде шансове на шампиона в Маракеш и продължава да впечатлява на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | уимбълдън | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook