Руне остави тенисът да говори и отпусна само шест гейма на бивш член на топ 10 в Маями

от в 21:47 на 26.03.2023
Калоян Соколов

Надпреварата в Индиън Уелс не се разви особено благополучно за Холгер Руне, който отстъпи изненадващо в третия кръг на ветерана Стан Вавринка. Впоследствие Руне попадна по грешни причини под светлината на прожекторите, тъй като не пропусна да направи известна провокация към трикратния шампион от Шлема, като го попита дали и този път има какво да му каже, правейки препратка към Мастърса в Париж, когато Вавринка посъветва тийнейджъра да спре да се държи като бебе. 

Изглежда обаче 19-годишният играч е съумял почти веднага да забрави случилото се, макар че сам сподели колко много обиди е получил в социалните медии заради поведението си. Световният номер осем беше безупречен в откриващия си мач от Мастърса в Маями и не остави никакви шансове на Диего Шварцман, надигравайки го с категоричното 6:4 6:2. По този начин бившият член на топ 10 продължава да не е записвал последователни победи от миналогодишния US Open насам, докато младокът за пръв път някога ще играе на 1/8-финалите във Флорида, където го очаква сблъсък с един измежду Тейлър Фриц и Денис Шаповалов.

Двубоят стартира отлично за действащия шампион на Мастърса в Париж, който веднага отмъкна съперниковото подаване и наложи недостижимо темпо за аржентинеца. Бившият номер осем далеч не играеше зле, само че твърде често насочваше топката в центъра на корта и макар да не правеше почти никакви грешки, то страдаше от агресията на скандинавеца. Постепенно Шварцман се съвзе и показа защо през последните години се нарежда до Надал и Джокович по отношение на качеството на своите ретури. Все пак младокът не допусна изненада и извади няколко тежки сервис гейма, за да прибави откриващия сет към актива си.

Наглед разликата в нивото между двамата постепенно намаляваше и се очакваше да видим равностойна битка във втората част, ала това изобщо не се случи и фаворитът отново проби на старта. Този път аржентинецът отреагира веднага и реализира рибрейк, но оттам насетне можеше само да наблюдава безучастно наказателната реакция на седмия поставен, който отпусна само още един гейм на опонента си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руне остави тенисът да говори и отпусна само шест гейма на бивш член на топ 10 в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | диего шварцман | маями | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook