Руне след загубата от Алкарас: Не се чувствах добре, но не исках да разочаровам публиката

от в 13:56 на 13.07.2023
Мирела Николова

Холгер Руне нямаше нито една победа на Уимбълдън до настоящия сезон, но в тазгодишното издание на надпреварата датчанинът успя да покаже качества на трева и достигна до 1/4-финалната фаза, където бе спрян от световния №1 Карлос Алкарас в последователни сетове. На последвалата си пресконференция скандинавецът сподели, че от началото на деня не се е чувствал по най-добрия начин и това се е отразило на представянето му в хода на двубоя:

"Изпитвам известно разочарование. Днес не бях в най-добрата си форма, но дадох всичко от себе си, за да не разочаровам феновете, и опитах да се боря до последно. Когато се събудих сутринта, не се чувствах както в предходните дни, но това е част от спорта. Можех просто да дам най-доброто, на което бях способен в този момент, и да се надявам, че ще имам шансове. 

Направих всичко възможно, за да се почувствам по-добре преди мача, но нямах обичайната енергия. Случва се, когато си участвал в много турнири и се натрупа умора. Не ми е за първи път - на миналогодишния Ролан Гарос беше същото, така че няма причини за притеснение. Карлос изигра страхотен двубой, но аз можех да се справя по-добре. Няма смисъл обаче да мисля за това, трябва просто да продължа напред", коментира световният №6.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руне след загубата от Алкарас: Не се чувствах добре, но не исках да разочаровам публиката Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | уимбълдън | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook