Руседски: Едва ли Федерер ще успее да спечели поне още един турнир от "Шлема"

от в 08:50 на 07.09.2019
Калоян Пламенов

Бившият британски тенисист и настоящ анализатор Грег Руседски призна, че според него Роджър Федерер едва ли ще спечели още един турнир от "Шлема" до края на кариерата си.

Маестрото отпадна на 1/4-финалите на US Open срещу Григор Димитров, но по време на сблъсъка се видя, че изпитва проблеми.

"На 38 години Роджър показва най-добрия тенис в своята кариера, но времето си минава и годините летят. Разбира се, че бихме искали да видим още веднъж един негов вълшебен триумф, но аз лично смятам, че едва ли ще спечели поне един турнир от "Шлема" до края на кариерата си".

"Мисля, че Надал и Джокович могат да го задминат по трофеи. Рафа винаги е фаворит на "Ролан Гарос", а Джокович е страхотен, но му трябва здраве. Виждате, че проблемите в рамото му отново се обадиха". 

"Струва ми се, че Роджър още не е преглътнал загубата от Джокович на финала на Уимбълдън. Тогава той изпусна нелепо два мачбола на свой сервис и не може да приеме, че загуби по подобен начин. Това още го тормози. Той все още играе невероятно, но вече си личи, че тялото му не може да се възстановява толкова лесно от натоварванията, колкото беше преди няколко години да кажем".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Руседски: Едва ли Федерер ще успее да спечели поне още един турнир от "Шлема" Калоян Пламенов
Теми:  
грег руседски | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook