Русия ликува! Медведев и Сафиулин с шеметен обрат над Италия по пътя към 1/2-финалите!

от в 08:10 на 06.01.2022
Мирела Николова

Един от сблъсъците, очаквани с най-голямо нетърпение още от оповестяването на жребия за отборната надпревара ATP Cup, бе този между Русия и Италия. Двете страни се изправиха една срещу друга на финала през миналата година, но този сезон те трябваше да се срещнат още в груповата фаза, за да определят коя ще продължи напред към полуфиналната фаза. Денят стартира отлично за "адзурите", които излязоха напред в резултата благодарение на двусетовия успех на Яник Синер над Роман Сафиулин. Впоследствие обаче първата ракета на Русия успя да върне надеждите на родината си за победа, надделявайки над Матео Беретини в трисетов двубой, и така всичко трябваше да бъде решено в мача на двойки.

В срещата при тандемите двамата капитани отново бяха избрали да заложат на първите две ракети в лицето на Матео Беретини/Яник Синер за Италия и Даниил Медеведев/Роман Сафиулин за Русия. Представителите на "Сборная" показаха забележителен хъс и воля за победа, за да надделеят над италианците и да триумфират с успеха след дълъг тайбрек, с който бе подпечатано крайното 5:7 6:4 [10:5].

В началото на мача сервиращите имаха отчетливо предимство, като рядко отпускаха дори гейм на своите опоненти. В седмия гейм след серия от непредизвикани неточности италианците инкасираха пробив, но веднага след това отново стабилизираха нивото си и възвърнаха равенството, възползвайки се от неубедителното подаване на Сафиулин. Проблемите за по-нискоранкирания руснак продължиха и в следващия му сервис гейм, когато ретурите на двамата представители на Италия бяха на необходимата висота и така станахме свидетели на нов брейк пасив за Русия, който този път бе решаващ.

Втората част започна оптимистично за Беретини и Синер, които се сдобиха с три брейкбола още в дебютното противниково подаване, но тогава отлично пласираните удари на световния №2 на сингъл, в комбинация с няколко пропуска от Италия, спасиха "Сборная" от ранен пробив. Именно това се оказа и повратният момент в срещата, тъй като в последвалия гейм руснаците бяха повече от мотивирани да се възползват от спада и разочарованието на съперниците и така от своя страна да осъществят пробив, оказал се достатъчен за това да вкарат двубоя в тайбрек до 10.

Там Беретини и Синер бяха далеч по-сковани от руснаците, които пък се намираха във вихъра си и трудно можеха да бъдат удържани. От самото начало Медведев и Сафиулин поеха контрола върху събитията и след редица неточности на "адзурите" Русия ликуваше с победата и място в 1/2-финалите!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Русия ликува! Медведев и Сафиулин с шеметен обрат над Италия по пътя към 1/2-финалите! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | даниил медведев | италия | матео беретини | Обзори | роман сафиулин | русия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook