Русия надви Италия в първия си мач на ATP Cup

от в 19:35 на 03.01.2020
Ради Тодоров
Отборът на Русия съумя комфортно да преодолее коравия тим на Италия в първия си мач от група D на АТP Cup. В първия двубой от битката между двата тима представителят на Русия и изявен фаворит преди началото на мача Карен Хачанов успя без особени проблеми да се справи с далеч по-ниско ранкирания италианец Стефано Травалия.



Мачът завърши при резултат 7:5 6:3 в полза на руснака, който показа по-стабилен тенис през по-голяма част от срещата и закономерно се поздрави с крайния успех. Силният първи сервис на руснака бе оръжието, което донесе предимството в срещата, като Хачанов спечели 71% от разграванията при свой първи сервис.


Във втората среща на арената в Пърт един срещу друг се изправиха двама от най-силните играчи през сезон 2019 - Даниил Медведев за отбора на Русия, и Фабио Фонини за отбора на Италия. Двубоят завърши при резултат 1:6 6:1 6:3 в полза на Медведев, който остана хладнокръвен след колебливото начало и загубата на първия сет и почти не остави шансове на именития си съперник в последвалите две части. Медведев отново показа много стабилна игра от основната линия и заслужено се поздрави с крайния успех, който донесе и първа победа на неговия тим в група D.

Следващият мач на Русия е на пети януари срещу отбора на САЩ, докато Италия ще търси първа победа срещу изненадващия победител от първия ден - Норвегия.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Русия надви Италия в първия си мач на ATP Cup Ради Тодоров

Коментари





Следвайте ни в Facebook