Руски депутат за призивите на Касаткина: Това е престъпление срещу държавата

от в 14:53 на 19.07.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден първата ракета на Русия при дамите Дария Касаткина наруши досегашното си мълчание и направи публично признание, че е хомосексуална. Това се случи в интервю пред влогъра Виктор Кравченко за неговия канал в YouTube, като същевременно бившата №10 в света засегна темата за консервативните разбирания в родината си и факта, че еднополовите връзки никога няма да бъдат приети от руското общество.

Тя окуражи младите хора с различна сексуална ориентация да не се страхуват да признаят за това, след което стигна дори още по-далеч в критиките си към своята страна и посъветва младите руски тенисисти да не се колебаят да сменят гражданството си, ако имат тази възможност. Това бе посрещнато със сериозна доза критики от руския депутат Роман Терюшков, който осъди остро признанието на световната №12 и определи призивите ѝ като "престъпление срещу държавата".

"Ако трябва да съм честен, за мен е трудно да коментирам подобни изявления. Ние сме руснаци, имаме дългогодишни традиции и култура, морални ценности, които се предават от поколение на поколение. Надявам се, че всичко, което навлиза при нас от Запада, скоро ще бъде изкоренено. Моите колеги от Държавната дума (долната камара на парламента на Русия) вече приготвиха проектозакон за забрана на пропагандата на еднополовите връзки. В Русия това в никакъв случай не бива да се подкрепя и насърчава. Трябва да го унищожим и да живеем с нашата култура.

Невъзможно е да одобря постъпката на Дария по какъвто и да е начин. Нашите спортисти винаги са били модел за подражание, като започнем още от Съветска Русия. Касаткина не е най-добрият човек, на когото младите да подражават. Спортът ни, за съжаление, сега преживява трудни времена както по отношение на духовните и морални ценности, така и във връзка със смяната на гражданството. Смятам, че подобни призиви от страна на Касаткина за насърчаване на спортистите ни да започнат да се състезават за други държави, всъщност са престъпление срещу държавата", заяви категорично Терюшков.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руски депутат за призивите на Касаткина: Това е престъпление срещу държавата Мирела Николова
Теми:  
wta | дария касаткина | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook