Рууд след финала: Разочарован съм, че няма да съм №1, но и второто място не е лош вариант

от в 02:44 на 12.09.2022
Мирела Николова

Каспър Рууд впечатли с представянето си по време на тазгодишното Открито първенство на САЩ и заслужено достигна до сблъсъка за трофея, където обаче го очакваше неудържимата стихия в лицето на 19-годишния Карлос Алкарас. Норвежецът отново показа своите качества на корта, ала не успя да спре устрема на младия испанец и трябваше да се помири с втори загубен финал на турнир от Големия шлем в кариерата си.

Така скандинавският тенисист бе лишен от възможност да оглави класацията на АТР, ала въпреки това от днес вече заема върховата за себе си втора позиция. По време на церемонията по награждаването финалистът не скри разочарованието си от поражението, но въпреки това заяви, че ще продължи да се бори за постигане на целите си.

"Трудно е да обясня колко много означава за мен постигнатото през тази година. Нещата се развиват отлично за мен. Днес беше специална вечер за мен. Всеки от нас с Карлос знаеше за какво излиза днес на корта. Великолепно е, че от понеделник ще бъдем ранкирани под №1 и №2 в световната ранглиста. Разочарован съм, че няма аз да съм първи, но и второто място също не е лош вариант. Щастлив съм от това, което се случи в Ню Йорк и ще продължа да преследвам първата си титла от Големия шлем, както и върха на класацията.

Дължа всичко на семейството си - те винаги са се грижили за мен, помагали са ми по време на цялата ми кариера, така че причината да съм тук днес, са именно те. Надявам се и занапред да останем толкова сплотени и да бъдем такъв силен екип. Благодаря ви за усилията и всички жертви, които сте направили за мен досега", завърши подгласникът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд след финала: Разочарован съм, че няма да съм №1, но и второто място не е лош вариант Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | интервю | каспър рууд | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook