Рууд след класирането си за финала: Днес всичко ми се получаваше; Джокович също е човек

от в 03:57 на 20.11.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд категорично се превърна в голямата сензация на тазгодишните финалите на АТР, след като норвежецът беше изключително подценяван преди началото на турнира, което беше породено от слабото му представяне и неубедителните резултати в месеците след загубата му в мача за титлата на US Open, когато пропусна шанса и да оглави световната ранглиста. Скандинавецът въпреки мрачните прогнози за участието му в Торино се поздрави с убедителни победи над Феликс Оже-Алиасим и Тейлър Фриц, с което си гарантира първата позиция в Зелената група след две изиграни срещи, преди да инкасира поражение от Рафаел Надал, но впоследствие сам заяви, че е опитал да съхрани силите си срещу Матадора и не се е раздал на 100 процента.

Макар да звучи крайно неспортсменско подобно изказване, като освен това и неуважително за всички зрители на корта в Торино, то решението на вицешампиона от Ролан Гарос и Откритото първенство на САЩ по всичко личи, че му донесе искания резултат, след като късно снощи световният номер 4 в полуфинален сблъсък надигра другата изненада в състезанието - Андрей Рубльов, и се класира на трети голям финал за сезона. Норвежецът непосредствено след двубоя си срещу руснака даде пресконференция, на която коментира разгромния си успех за само 69 минути игра над 7-ия в света, като изказа и очакванията си за предстоящата му през днешния ден битка за отличието от Nitto ATP Finals срещу носителя на 21 титли от Шлема и 5-кратен шампион в състезанието Новак Джокович.

"Тежко е понякога, защото нещата видимо се развиват страхотно, но има и ситуации, в които всичко е повече от отлично. Чувстваш се така, сякаш можеш да правиш, каквото пожелаеш, с топката и в желанието си да го правиш, можеш да надцениш себе си в дадени моменти. Не мисля, че постъпих така при първия си опит да затворя срещата на начален удар. Андрей изпълни няколко добри и същевременно агресивни ретура от форхенд.

Разбира се, в такава ситуация си склонен да допуснеш известни колебания. За мой късмет, при 5:4 имах възможността да сервирам с нови топки, така че това ми помогна доста. Знаех, че разполагам с втори пробив в запас и не беше толкова стресиращо. Днес всичко вървеше и се получаваше, както трябва." - сподели подгласникът от Ню Йорк относно мислите си за отминалата полуфинална среща.

"Той [Новак Джокович] е играч, който цялостно няма никакви слабости. Обаче той също е човек и макар да има страхотна година зад гърба си... то той все пак е човек. Нека не забравяме, че той загуби преди две седмици от Руне на финала в Париж. Не е като да играе подобни финали всеки ден в кариерата си.

Сигурен съм, че и при него ще се усеща напрежението, което изобщо не е малко. Може и да съм пред него в световната ранглиста, но се чувствам като аутсайдер. Той е печелил турнира пет пъти и аз съм гледал всеки един от тях по телевизията, той просто играеше съвършено." - коментира Рууд относно предстоящия му дебютен финал в надпреварата, където ще си оспорва трофея от Финалите с бившия номер едно Новак Джокович.

Източник: ATP


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд след класирането си за финала: Днес всичко ми се получаваше; Джокович също е човек Мартин Петков
Теми:  
atp | nitto atp finals | андрей рубльов | интервю | каспър рууд | новак джокович | пресконференция | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook