Рууд след триумфа над Джокович: Молех се Новак да направи двойна грешка на мачбола

от в 23:55 на 13.04.2024
Елеонора Александрова

Вчера Каспър Рууд хвърли истинска бомба в света на тениса. Норвежецът, който досега не беше побеждавал Новак Джокович, шокира сърбина в Монте Карло в трисетов сблъсък с резултат 6:4, 1:6, 6:4 и така последното предизвикателство на скандинавеца по пътя към титлата ще е Стефанос Циципас, който надви Яник Синер.

Веднага след триумфа си, той бе попитан за това как се е чувствал при 5:4 в третия сет, когато имаше три мачбола пред себе си, а световният номер 10 не спести абсолютно нищо от емоциите си в този момент:

"При 0:40 в последния гейм знаех, че нищо не е приключило. Типично за Новак, той спаси първия мачпойнт с ас, а след това комбинация сервис-воле. Когато сбърка първия сервис в следващата точка, то си помислих за това колко възможности за пробив е спасявал с луди втори сервиси или нещо подобно. Тогава просто се молех само веднъж да направи двойна грешка или друга грешка. Не знам дали някой не ме е чул отгоре и това разбира се беше неприятен край на мача, но за мен беше добре да видя как топката се приземява отвъд сервис полето" - откровен беше 2-кратният финалист от Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд след триумфа над Джокович: Молех се Новак да направи двойна грешка на мачбола Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервю | каспър рууд | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook