Рууд: Тревата е подходяща за игра на голф, а не за тенис турнири

от в 20:25 на 08.06.2022
Калоян Соколов

Каспър Рууд се развива с невероятно бързи темпове в последната година и половина, правейки успешно прехода от млад талант към един от топ състезателите в световния тенис. Норвежецът си спечели реномето на първокласен клейкортър, след като триумфира в цели четири турнири на червена настилка в хода на 2021-ва. Възходът на скандинавеца продължи с пълна сила и през настощия сезон, а това отведе Рууд до неговия първи финал от Големия шлем, който логично дойде на Ролан Гарос.

Там обаче го очакваше сблъсък с 13-кратния шампион Рафаел Надал, за когото не представляваше трудност да се справи със съпротивата на новия световен номер 6. Все пак норвежецът може да бъде повече от доволен с представянето си в Париж и сега му предстои още едно сериозно предизвикателство, а именно да демонстрира същата силна форма по време на тревните турнири.

Шампионът от Женева вече загатна, че може да се справя добре и на по-бързите настилки, но досега никога не е преминавал първия кръг на Уимбълдън и определено не гори от нетърпение да се раздели с любимото си землено покритие. Самият 23-годишен състезател не скри неприязънта си към най-старото покритие в тениса и разкри как няма планове да тренира особено сериозно за предстоящите надпревари:

"Мисля, че тревата е подходяща за голфърите, а не за тенисистите. Честно казано мисля просто да поиграя малко голф преди Уимбълдън, за да свикна с усещането под краката си. Всеки път се подготвям по този начин и нямам намерение да правя промени. Така успявам да се отпусна максимално преди началото на мачовете и честно казано се чувствам далеч по-комфортно на игрището за голф, отколкото на тревния тенис корт. Надявам се, че за в бъдеще нещата ще се променят - завърши Рууд.

Източник: Tennis World USA

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд: Тревата е подходяща за игра на голф, а не за тенис турнири Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | каспър рууд | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook