Рууд сложи край на приказката на Делбонис и ще търси втори трофей в Буенос Айрес!

от в 23:24 на 12.02.2022
Владислав Риждов

Каспър Рууд трябваше да претърпи неприятен момент в началото на годината и пропусна Откритото първенство на Австралия. През тази седмица обаче норвежецът е обратно на корта на любимата си червена настилка и ще спори за трофея в Буенос Айрес, където триумфира през 2020-та, след като преди броени минути се справи комфортно с Федерико Делбонис - 6:3 6:3. Рууд все още няма загубен сет по пътя си към заключителната битка, а негов съперник ще бъде един измежду Лоренцо Сонего и Диего Шварцман.

Световният номер 8 пое инициативата още от дебютните минути на срещата и изглеждаше, че напълно доминира събитията на корта. Левичарят обаче моментално успя да спре устрема на своя съперник и изравни резултата. Последваха няколко бързи гейма, преди да се появят нови проблеми за Рууд, но топ поставеният не се поддаде на натиска, под който бе поставен и спечели гейма си за 4:3. Още в последвалото подаване на Делбонис дойде и развръзката на откриващата част. Местният представител вървеше към комфортно спечелване на сервиса си, но бе пречупен от норвежеца, който впоследствие сложи уверено край на сета.

Още в началото на втория сет и пред двамата се откриха възможности да излязат напред с пробив аванс, но това не се случи. Рууд пренесе импулса си от първата част и бързо открадна противниковото подаване, увеличавайки аванса си за 3:1. До края световният №42 правеше необходимото, за да държи под напрежение своя съперник, но Рууд не трепна в нито един момент и заслужено ще спори за шеста титла в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд сложи край на приказката на Делбонис и ще търси втори трофей в Буенос Айрес! Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp buenos aires | атп | буенос айрес | каспър рууд | обзор | тенис турнир в Буенос Айрес | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook