С едва 11 загубени гейма в турнира: Сабаленка изнесе поредния си рецитал и е на 1/4-финал!

от в 10:01 на 21.01.2024
Мартин Петков

Арина Сабаленка продължава да е безмилостна при кампанията си по защитата на своя трофей от Аустрелиън Оупън, като изнесе поредния си рецитал на корта и се класира за четвъртфиналите. Беларуската в хода на днешния ден се наложи над наскоро завърналата се от контузия Аманда Анисимова, след като ни предложи нова наказателна акция в свое изпълнение и се нуждаеше от едва 64 игрови минути по пътя към крайния успех, дошъл след 6:3 6:2.

По този начин световната номер две резервира билета си за финалната осмица в Мелбърн, губейки общо едва 11 гейма досега в надпреварата, и в опит да продължи устрема си към полуфиналите, ще се изправи срещу една измежду деветата поставена Барбора Крейчикова и 16-годишното дете чудо Мира Андреева.

Фаворитка потегли ударно в двубоя и още в самото начало загатна за мощта в ударите си, като пречупи гарда на американката с дебютния ѝ гейм на сервис за мача и реализира пробив. Впоследствие втората поставена в схемата пропусна отлична възможност дори да дублира преднината си, но пък за сметка на това извлече максимума от страхотния си сервис и губейки общо едва четири точки в хода на сета на собствено подаване, направи първата крачка към победата.

Стартът на втората част бе аналогичен с този на сблъсъка, след като защитаващата шампионка на бърза ръка придоби инициативата в разиграванията и взе всичко в свои ръце, като реализира поредица от печеливши удари и се сдоби с предимство от брейк. Оттам насетне беларуската продължиха да е все така безупречна по отношение представянето си на сервис, което ѝ донесе видим комфорт в действията, и Сабаленка не се поколеба да официализира триумфа си още при начален удар на американката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С едва 11 загубени гейма в турнира: Сабаленка изнесе поредния си рецитал и е на 1/4-финал! Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | Аманда Анисимова | Арина Сабаленка

Коментари





Следвайте ни в Facebook