С финален сет на 0: Квитова върна лентата назад и надви финалистката от Уимбълдън

от в 19:41 на 18.08.2022
Мартин Петков

Петра Квитова далеч не започна по мечтания начин сезона си на твърди кортове отвъд Атлантическия океан и допусна загуба още при откриващия си мач в Торонто. Двукратната шампионка от Уимбълдън обаче побърза да докаже, че това е плод на случайност и достигна осминафиналите на WTA-1000 надпреварата в Синсинати, където днес в повторение на двубоя им отпреди година за близо два часа на корта се разправи с петата в света Онс Жабер - 6:1 4:6 6:0. За бившата номер 2 предстои на четвъртфинал да срещне квалификантката Айла Томлянович.

Чехкинята още от самото начало на сблъсъка с чести излизания на мрежата и дълбоко пласирани форхенди в половината на финалистката от Уимбълдън си осигури сериозен превес на корта, който разви и поведе с комфортното 5:0. Квитова срещна трудности в последвалото си подаване, но умело използва левичарския си сервис и се доближи на само сет от победата.

На старта на втората част изглеждаше, че доминацията на бившата номер 2 ще продължи, след като тя достигна брейкбол, но други бяха плановете на тунизийката, която най-после демонстрира на каква е способна и не просто го отрази, а дори се поздрави с ранен пробив аванс. Постепенно подавачите придобиха контрол над случващото се, преди в късна драма европейката да навакса пасива си, а само моменти по-късно Жабер да се пребори в над 10-минутен гейм на ретур и осъществявайки третия си сетбол, възстанови равенството на корта.

Третата част представляваше същински рецитал от страна на шампионката от Шлема, която спечели 12 от първите 14 точки и излезе напред в резултата с предимство от два пробива. Световната номер 5 колкото и да искаше да се противопостави, при всеки свой опит изпадаше в безпомощност пред играта на вдъхновената Квитова, която удвои преднината си и върза ,,геврек" на арабката по пътя към победата, която я отвежда на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С финален сет на 0: Квитова върна лентата назад и надви финалистката от Уимбълдън Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | онс жабер | петра квитова | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook