С идентичен резултат: Шампионите отново се оказаха висока летва за Димитров и Рубльов

от в 00:07 на 19.08.2022
Мартин Петков

В седмиците преди старта на американското турне стана ясно, че първата ни ракета Григор Димитров ще обедини сили със златния медалист от Токио на смесени двойки Андрей Рубльов за Мастърсите в Монреал и Синсинати. Дебютната поява на корта за българско-руския тандем в канадския град загатна потенциала си успех над шампионите от Уимбълдън и поражение от вторите поставени в схемата Марсел Гранойерс и Орасио Себайос. На състезанието в Охайо специалистите на сингъл впечатлиха с победа срещу обиграната двойка на Даниел Еванс/Джон Пиърс, но подобно на преди седмица отново в осминафиналите преклониха глави срещу защитаващите шампиони Гранойерс и Себайос за малко над час игра - 3:6 3:6.

Началните мигове от двубоя отминаха безпроблемно за двете двойки, като сервисът бе на повече от отлично ниво. Непосредствено след това при първия по-труден гейм за нашето дуо дойде момент на съвършенство от страна на хасковлията, който демонстрира безспорната си класа и реализира последователно две блестящи волета на мрежата. Испанско-аржентинският тандем обаче постепенно съумя да наложи контрол в миговете си на ретур и след изпълнено с грешки подаване на Димитров се стигна до решаваща точка, при която нашенецът изпрати удара си зад основната линия и в яростта си от инкасирания пробив изстреля една от топките в посока съседния корт. Слабите моменти за европейската двойка продължиха и те сдадоха откриващия сет още при начален удар на Рубльов.

Във втората част имахме възможността да наблюдаваме известно подобрение в играта на сингъл специалистите и благодарение на умела защита пред нападенията на латиносите, оползотвориха първия си шанс за пробив в мача - 2:1. За съжаление, мигновен спад в подаването на първата ни ракета означаваше рибрейк, а с това Гранойерс/Себайос си върнаха инициативата.

Впоследствие двойките си размениха по няколко лесно спечелени гейма, преди отново да настане време за началния удар на Григор, който неколкократно бе добре прочетен от испанеца в съперниковата двойка и българинът сбърка воле на мрежата, предавайки подаването си за 3:5, като в допълнение разби ракетата си. Аржентинецът Себайос застана на сервис за победата и след като посредством левичарския си сервис затрудни значително дуото Димитров/Рубльов, то настъпи краят на срещата, с което и участието на нашия тандем, който несъмнено остави своя отпечатък в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С идентичен резултат: Шампионите отново се оказаха висока летва за Димитров и Рубльов Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | бг тенис | григор димитров | марсел гранойерс | орасио себайос | синсинати | тенис двойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook