"С Ноле пих алкохол за пръв път": Бивш съквартирант на Джокович сподели спомен от тийнейджърството

от в 17:10 на 24.07.2023
Мирела Николова

Новак Джокович е известен със своя изключително здравословен начин на живот и безкрайно строг хранителен режим, който стои в основата на превръщането му в тенис страшилището от последното повече от десетилетие. Изглежда обаче, че сърбинът далеч не е бил толкова внимателен към това какво приема в тийнейджърските си години, след като наскоро бившият румънски тенисист и настоящ треньор Козмин Джорджеску сподели какво е било преживяването да дели стая с белградчанина по време на престоя им в тенис академията на Ники Пилич, където 23-кратният шампион от Шлема престоява от 12- до 16-годишна възраст.

"Тъкмо се бях прибрал вкъщи след тренировка, когато баща ми ми каза, че след седмица заминавам за Германия и ще се обучавам в тенис академията на Ники Пилич, като успоредно с тренировките по тенис ще посещавам и уроци в училище. Пилич ме сложи в една стая с Джокович и така Ноле се превърна в първия ми съквартирант там.

Първият ми път, в който посетих бар в Мюнхен, беше заедно с Новак и тогава за пръв път опитах алкохол. Той беше по-голям, вече по-зрял от мен. Заведе ме в този бар и ми предложи коктейл, казвайки: "За моя добър приятел от Румъния!". По това време се опитвах да се впиша в чужда страна, да се приспособя към живота в Германия и всъщност това беше първото ми незабравимо преживяване. При това със самия Джокович!", разказа Джорджеску, който обаче за разлика от своя именит съквартирант не успя да пробие дори сред първите 1000 на света.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"С Ноле пих алкохол за пръв път": Бивш съквартирант на Джокович сподели спомен от тийнейджърството Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари
Следвайте ни в Facebook