С поглед към Париж 2024: Надал обяви следващия си турнир и покани Алкарас да играят двойки

от в 11:33 на 11.06.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал по всяка вероятност ще се завърне на корта за участие на ATP 500 надпреварата в Хамбург (15-21 юли). Матадора все още е в списъка с участници за Уимбълдън, но още след отпадането си на Ролан Гарос заяви, че няма да е най-разумното решение, ако направи внезапна транзиция към тревната настилка, имайки предвид, че Олимпиадата ще се проведе отново на червените кортове в Париж и той ще трябва да съхрани тялото си по най-добрия начин, защото точно Игрите се явяват голямата цел за Рафа през настоящата година.

Турнирът в Хамбург има богата история и до 2008-а година включително, беше от сериите "Мастърс", а именно Надал спечели последното подобно издание на състезанието, надигравайки Роджър Федерер в 3 изключително оспорвани сета. Германският град ще бъде много примамлива дестинация за топ играчите през тази година, защото клей надпреварата ще се проведе точно една седмица преди олимпийския турнир.

Любопитното е, че 22-кратният "мейджър" шампион вече е поканил Карлос Алкарас също да се включи в турнира, за да могат двамата да направят една генерална репетиция за Игрите в Париж, където ще играят заедно на двойки. Отговорът на Алкарас обаче зависи от неговите изяви през тревния сезон и най-вече участието му на Уимбълдън, като 21-годишният испанец тепърва ще прецени дали ще бъде достатъчно готов физически, но надали някой се съмнява, че ще откликне на поканата на своя тенис идол.

От L'Equpe пък съобщават, че Новак Джокович може също да се озове в Хамбург, тъй като подобие на Надал, е почти сигурно, че няма да видим доскорошния номер 1 на тревата, след като сърбинът оперира своето коляно. Както добре знаете, то олимпийското злато е единственото голямо отличие, което все още убягва на балканеца и той ще има нужда да тества физическото си състояние в едно подготвително състезание, каквото се явява това в германския град.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С поглед към Париж 2024: Надал обяви следващия си турнир и покани Алкарас да играят двойки Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook