С поглед към Париж 2024: Свитолина призова за изключване на атлетите от Русия и Беларус

от в 10:59 на 02.02.2023
Калоян Соколов

Елина Свитолина се обяви против участието на атлетите от Русия и Беларус на Олимпийските игри в Париж през 2024-та година. Бившата номер три е с твърдите убеждения, че представители на тези две държави не бива да бъдат допускани до никакви професионалния спортни състезания, още откакто започна руската инвазия в Украйна и не пропусна да поздрави организаторите на Уимбълдън за решението им да не допуснат руски и беларуски тенисисти на надпреварата през 2022-ра година. Сега украинката пък реши да използва социалните медии, за да направи призив към Международния олимпийски комитет, чиято цел е да подтикне организацията към изключването на Русия и Беларус от Олимпиадата догодина.

"Олимпийските игри са най-голямата мечта и привилегия за един атлет. Те са най-голямата платформа за приобщаване и разнообразие в спорта, както и за привличане на внимание. Точно заради това, то трябва да продължим с налагането на забрани за участие на спортистите от Русия и Беларус. Нужно е да сме обединени в санкциите срещу страните и да сме сигурни, че ще има последствия за техните отвратителни действия. Животът на тези хора не може да продължава нормално, а руският и беларуският народ да не знаят за зверствата, които се извършват в Украйна. 

Володимир Андошчук, една от украинските изгряващи звезди в леката атлетика, беше убит в сражение. Той никога няма да реализира потенциала или мечтите си на Игрите, така че защо трябва руските и беларуските спортисти да получат шанс, когато техните правителства заличават шанса на невинни спортисти?" - запита бронзовата медалистка от Токио.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С поглед към Париж 2024: Свитолина призова за изключване на атлетите от Русия и Беларус Калоян Соколов
Теми:  
wta | елина свитолина | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook