С различна локация и ново време на провеждане: Hopman Cup се завръща през 2023-та!

от в 17:29 на 06.12.2022
Мирела Николова

Турнирът за смесени двойки Hopman Cup бе неизменна част от австралийското турне в началото на всеки сезон в периода между 1989 и 2019 г., преди да бъде заменен от ATP Cup. От идния сезон обаче смесената надпревара ще се завърне в календара, но домакин ще бъде френският град Ница вместо Пърт, който прие всяко от досегашните 30 издания на събитието. Друга промяна пък е свързана с времето на провеждане, тъй като през 2023-та турнирът ще се състои от 19 до 23 юли. 

Новината бе официално обявена от ITF, които също така съобщиха, че е сключено петгодишно споразумение за провеждане на надпреварата поне до 2027 г., като за целия период домакин ще бъде град Ница и местният Nice Lawn Tennis Club.

През първите две години - 2023-та и 2024-та, участващите отбори ще бъдат шест, след което броят им ще се увеличи до осем. Форматът на състезанието остава непроменен - всеки отбор ще включва по двама играчи от една и съща националност, които ще изиграят по един мач на сингъл и един на смесени двойки. 

"Много сме развълнувани, че Hopman Cup ще се завърне през 2023 г. Очакваме с нетърпение да посетим красивия град Ница следващия юли. Hopman Cup, като единствено по рода си отборно събитие от смесен характер, винаги се е радвал на специално място в сърцата на феновете на тениса и съм сигурен, че зрителите в Ница ще бъдат щастливи от възможността да видят някои от най-добрите тенисисти в света рамо до рамо на корта. Бих искал да благодаря на нашите партньори Tennium за това, че ни помогнаха да върнем Hopman Cup в тенис календара и гледаме с позитивизъм към сътрудничеството ни през следващите години", коментира президентът на ITF Дейвид Хагърти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С различна локация и ново време на провеждане: Hopman Cup се завръща през 2023-та! Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | любопитно | хопман къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook