Сабаленка и Плишкова са сред четвъртфиналистките на Уимбълдън

от в 18:55 на 05.07.2021
Тея Кръстева

Световната номер 4 при дамите Арина Сабаленка се класира за първия си четвъртфинал на турнир от Големия шлем, след като надигра с 6:3 4:6 6:3 постовената под номер 18 казахстанка Елена Рибакина на Уимбълдън.

В началото на откриващия сет двете тенисистки си размениха по един пробив, само че оттам насетне беларускинята напълно пое контрола в разиграванията, добавяйки 2 нови брейка в актива си - 6:3.

Сабаленка не успя да задържи доброто си представяне във втората част на срещата, инкасирайки ранен пробив на нула. Световната номер 4 възстанови паритета за 3:3, само че силите й не й достигнаха да направи нещо по-значимо и по този начин след 45 минути игра Рибакина изравни в отделните части - 6:3 4:6.

Заключителният сет предложи тенис от най-високо ниво, само че все пак класата на по-високо ранкираната спортистка оказа своете влияние, тъй като Арина Сабаленка реализира пробив в последния възможен момент за 6:3 и вече можише да ликува с крайната победа. За място на полуфиналите световната номер 4 ще спори с тунизийката Онс Жабур.

Чехкинята Каролина Плишкова също се нареди сред последните 8 на тазгодишния Уимбълдън, след като записа котегорична победа с 6:2 6:3 над рускинята Людмила Самсонова.

Срещата започна критично за по-високо ранкираната тенисистка, която изостана с пробив пасив - 1:2, само че след това Плишкова не отпусна нито гейм повече на опонентката си - 6:2.

В хода на втората част чехкинята демонстрира известни колебания на свой сервис, само че на свой ход реализира брейк, което се оказа повече от достатъчно за Плишкова да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка и Плишкова са сред четвъртфиналистките на Уимбълдън Тея Кръстева
Теми:  
Арина Сабаленка

Коментари





Следвайте ни в Facebook