Сабаленка не остави шансове на финалистката от Мадрид и е на дебютен 1/4-финал в Рим

от в 13:49 на 12.05.2022
Владислав Риждов

Формата на Арина Сабаленка от началото на сезона се намира далеч от тази, в която сме свикнали да я виждаме. Беларускинята изпитва трудности да запише последователни победи и често можехме да видим как надпреварите, в които взимаше участие, още след първия си мач. Това се промени в Щутгарт, където тя достигна до битката за трофея, но последва ново разочарование в Мадрид. Е, изглежда, че постепенно бившата номер 2 намира оптималния си ритъм, след като днес се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Рим. Сабаленка показа безупречен тенис и надигра рутинно финалистката от миналата седмица Джесика Пегула с 6:1 6:4.

Срещата започна повече от мечтано за поставената под номер 3 състезателка. Сабаленка се справяше перфектно на ретур и не спираше да създава проблеми на американката с мощните си удари от дъното на корта. Само за няколко минути по-високо ранкираната от двете пречупи на цели три пъти противниковия начален удар, повеждайки с 5:0, а за Пегула остана само утехата от това, че избегна нулата срещу своето име.

След почивката силите бяха изравнени, като Пегула дори можеше да си извоюва ранна преднина. В крайна сметка това не се случи, а вдъхновената игра от страна на осмата в света все повече я доближаваше до успеха. Тя не спираше да реализира уинър след уинър, а в един момент се оказа само на гейм от триумфа - 5:2. Тогава последва спад и световната номер 11 се възползва от това, като намали драстично изоставането си. Сервирайки за изравняването обаче, Пегула усети за пореден път агресивните удари от отсрещната страна на корта и предаде сервиса си, което означаваше първи "Мастърс 1000" 1/4-финал за Сабаленка от средата на август насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка не остави шансове на финалистката от Мадрид и е на дебютен 1/4-финал в Рим Владислав Риждов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | джесика пегула | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook