Сабаленка отново бе притисната до ръба, но намери място в 1/8-финалити на AO

от в 07:44 на 22.01.2022
Диана Андреева

Независимо че е номер две в световната ранглиста, Арина Сабаленка не бе фаворитка според букмейкърите в днешния си мач от Australian Open 2022. Състезателката от Беларус обаче зарадва своите почитатели, защото след поредния трисетов двубой намери място сред осминафиналистките на първия за 2022-ра турнир от Големия шлем. В днешна жертва на беларуската се превърна Маркета Вондрушова, а мачът намери своя край след 4:6 6:3 6:1 и близо два астрономически часа игра.

Срещата започна по неприятен за Сабаленка начин. Тя бе пробита още в началнити минути на сета и бързо изостана в резултата. Макар сериозно да повиши нивото си на представяне в последвалите геймове,  то втората в схемата така и не успя да намери противодействие на мощните отигрвания, перфектно насочени от ракетата на чехкинята и не след дълго частта отиде на сметката на Вондрушова.

След почивката събитията на корта поеха в изцяло нова посока. Сабаленка започна да бъде тази, която задава темпото в разиграванията, като същевременно проблемите й на сервис напълно се изпариха. По-високоранкираната състезателка добавяше в актива си точка след точка с лекота, а така на бърза ръка съумя да възвърне паритета в сетовете.

В решаващата трета част умората натежа върху играта и на двете състезателки. Вондрушова все по-рядко впечатляваше тълпата с мощни отигрвания от дъното на корта, докато Сабаленка прибягваше към твърде големи рискове, с цел да намали продължителността на точките. Все пак беларуската беше по-добра във всеки един аспект, което беше и причината да се поздрави с нов обрат в Мелбърн Парк.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка отново бе притисната до ръба, но намери място в 1/8-финалити на AO Диана Андреева
Теми:  
australian open | wta | Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън 2022 | маркета вондрушова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook