Сабаленка оцеля на старта на Уимбълдън; Азаренка стартира с чиста победа

от в 20:28 на 30.06.2021
Мирела Николова

Арина Сабаленка бе подложена на сериозен тест в откриващия си двубой на тазгодишния Уимбълдън, тъй като трябваше да обръща мача от сет пасив срещу младата надежда на домакините Кейти Боултър. Въпреки че изостана в общия резултат, беларускинята съумя да направи обрат и да затвори срещата в своя полза - 4:6 6:3 6:3. В следващия кръг световната №4 ще срещне Екатерина Александрова или Мария Камила Осорио Серано.

Втората поставена в схемата се нуждаеше от известно време, за да намери своя ритъм на игра, което ѝ коства загубата на дебютната част. Впоследствие обаче беларускинята значително стабилизира представянето си от основната линия, а офанзивната ѝ игра ѝ помогна да възвърне паритета в сетовете. В третата част началният удар на британката претърпя пълна катастрофа и тя загуби подаването си цели три пъти, което бе напълно достатъчно за Сабаленка, за да си резервира билет за следващата фаза.

Друга представителка на Беларус в лицето на Виктория Азаренка също откри участието си на "Свещената трева" с успех, но далеч по-изразителен от този на своята сънародничка. Световната №14 бе достатъчно убедителна през днешния ден и заслужено се поздрави с крайната победа - 6:1 6:3, а в спор за място в трети кръг ще премери сили със Сорана Кърстя. 

В откриващата част Азаренка бе установила пълен контрол върху случващото се на корта и доминираше в голяма част от разиграванията, което ѝ донесе два ранни пробива на сметката, а съвсем скоро беларускинята излезе напред и в общия резултат. Втората част бе доста по-оспорвана, тъй като двете си размениха общо шест брейка, но по-стабилната тенисистка отново бе Азаренка, която съумя да материализира своя пети брейкбол. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка оцеля на старта на Уимбълдън; Азаренка стартира с чиста победа Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | виктория азаренка | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook