Сабаленка: Получих много поздравления за №1, но това от Джокович беше най-смешното

от в 14:32 на 05.09.2023
Мирела Николова

При следващото обновяване на световната ранглиста в понеделник както мъжката ранглиста, така и тази при дамите ще има своя нов лидер, тъй като след края на US Open Новак Джокович ще измести Карлос Алкарас от първото място в света, а при жените Арина Сабаленка ще дебютира под №1 за сметка на Ига Швьонтек. Впоследствие беларуската тенисистка сподели, че е получила множество поздравления в социалните мрежи за своето постижение, като сред тях е имало и специално съобщение от самия Джокович.

"Получих много поздравления и подкрепа от доста мои колеги, но най-смешното от тях бе това, което ми изпрати Джокович. Той също ще си възвърне лидерството в ранглистата след US Open и ми изпрати една забавна обща снимка, към която ми написа: "Усмихни се, ако в понеделник ще бъдеш №1". Истински ме зарадва и определено беше най-забавното от всички", разказа Сабаленка.

По време на интервюто на корта след осминафиналния си двубой днес тя разкри, че е останала изненадана от поражението на Ига Швьонтек, което всъщност ѝ осигури водачеството в света.

"Честно казано, нямах никакви съмнения, че Ига ще достигне до финала тук. През цялото време бях с мисълта, че всичко зависи от мен дали и аз ще успея да се преборя за място в сблъсъка за трофея. Искаше ми се всичко да се реши на корта и съм тъжна, че тя загуби, но въпреки това изкачването ми под №1 означава много за мен, защото положих много усилия през цялата година, за да постигна тази своя цел. Невероятно е", сподели шампионката от Аустрелиън Оупън.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка: Получих много поздравления за №1, но това от Джокович беше най-смешното Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | Арина Сабаленка | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook