Сабаленка преодоля болката, за да се справи с местна любимка и продължава напред в Маями!

от в 02:39 на 25.03.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка имаше знаменит старт на новия сезон, след като записа впечатляващите 18 победи в 19 мача, по време на които спечели трофея в Аделаида и триумфира с дебютната си титла от Големия шлем, където надигра Елена Рибакина. Именно в повторение на финала им от Мелбърн, беларуската срещна световната номер 7 в спор за отличието в Индиън Уелс, където обаче допусна сериозни колебания в представянето си и шампионката от Уимбълдън ѝ нанесе втора загуба през 2023-та.

Без излишно време за губене, втората ракета на планетата се завърна на корта за WTA 1000 турнира в Маями още през настоящата седмица, като в хода на днешния ден откри с успех участието си във Флорида, надделявайки с крайното 6:4 6:3 над превърналата се в "кошмар" за големите имена в тениса Шелби Роджърс, в чиято визитка личат победи над Серина Уилямс, Ашли Барти и Симона Халеп. По този Сабаленка вече е в третия етап на състезанието, където ще се изправи срещу 31-вата поставена в схемата - Мари Бузкова, с която това ще бъде дебютната за съперничеството им среща.

На старта на втората част шампионката от Аустрелиън Оупън изпита известен физически дискомфорт, който не ѝ позволи да бъде конкурентноспособна на световната номер 42 при интензивните разигравания от дъното на корта и тя инкасира брейк. Проблемите на Сабаленка я отведоха до това да се възползва от медицинския си таймаут, проведен с цел подобрение на физическото си състояние. Роджърс същевременно успя да експлоатира трудностите за фаворитката в срещата и я проби, при което домакинската представителка влезе в подем и поведе с 3:1. Оттам насетне обаче интервенцията на беларуската с физиотерапевта на корта даде своите резултатите и тя покачи значително равнището си, като нивото ѝ остана недостижимо от Роджърс, при което втората поставена в схемата спечели последните 5 гейма в двубоя и се поздрави с победата ми.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка преодоля болката, за да се справи с местна любимка и продължава напред в Маями! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | маями | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook