Сабаленка триумфира в беларуското дерби с Азаренка и гледа уверено към 1/2-финалите

от в 20:52 на 13.08.2021
Георги Евстатиев

На турнира от сериите Мастърс в Монреал Арина Сабаленка победи бившата №1 Виктория Азаренка с 6:2 6:4. Третата в света показа агресивен тенис от първата до последната точка и заслужено продължава напред. Този сезон Сабаленка демонстрира невероятно постоянство, като това е осмият ѝ 1/4-финал от началото на годината.

Първият сет започна мечтано за Арина. С помощта на плътни и агресивни ретури представителката на Беларус набързо поведе с 3:0 и оттам насетне не позволи да бъде застигната, като основна заслуга за това има началният ѝ удар. От своя страна Азаренка имаше своите възможности, но големият брой непредизвикани грешки ѝ попречи да направи нещо повече и така първата поставена в надпреварата поведе в мача.

Виктория стартира по-уверено втората част и първа проби подаването на по-младата си съперничка. След това двете бяха стабилни в своите сервис геймове до осмия гейм, когато Сабаленка не само изравни до 4:4, но и повече не даде гейм на опонента си, за да се класира за първи полуфинал след Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка триумфира в беларуското дерби с Азаренка и гледа уверено към 1/2-финалите Георги Евстатиев
Теми:  
Арина Сабаленка | виктория азаренка

Коментари





Следвайте ни в Facebook