Сагата не е забравена: Австралийска тенисистка се подигра с контузията на Джокович

от в 14:18 на 15.02.2023
Мирела Николова

Една от най-обсъжданите теми в хода на изминалото издание на Откритото първенство на Австралия бе свързана с контузията на Новак Джокович в бедрото, която той получи по време на АТР 250 турнира в Аделаида и която му създаваше проблеми в откриващите кръгове в Мелбърн. Мнозина се усъмниха в травмата на сърбина, давайки за пример отличното му придвижване по корта през втората седмица на Аустрелиън Оупън и факта, че загуби само един-единствен сет по пътя към трофея.

Въпреки че измина половин месец от финала на първия за годината турнир от Шлема, то изглежда, че казусът с контузията му все още не е останал в миналото. Наскоро австралийската тенисистка Арина Родионова бе принудена да се откаже от участие в ITF надпревара на родна земя заради травма в крака, като впоследствие се установило, че става въпрос за 3-сантиметрово разкъсване. Тя се възползва от случая, за да насочи вниманието обратно към контузията на световния №1 с последната си публикация в социалните мрежи.

Бившата №41, която в момента заема 268-ата позиция в световната ранглиста, публикува снимка след медицинските прегледи, към която написа като текст: "Имам 3-сантиметрово разкъсване на подколенното сухожилие и след като проведох малко проучване, то мисля, че ще бъда готова да играя още утре", добавяйки смеещ се емотикон. 

Въпросното послание на Родионова бе тълкувано като препратка към сагата с контузията на Джокович, имайки предвид думите на директора на Аустрелиън Оупън - Крейг Тайли, който заяви, че е видял резултатите от скенера на балканеца и увери, че Ноле също има 3-сантиметрово разкъсване на същото сухожилие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сагата не е забравена: Австралийска тенисистка се подигра с контузията на Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | арина родионова | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook