Сакари обърна Бенчич, Бертенс се справи с квалификантката Потапова

от в 21:32 на 14.02.2020
Максим Енчев
Шестата поставена в Санкт Петербург Мария Сакари успя да победи първата поставена Белинда Бенчич. След като загуби първия сет, Сакари успя да спечели след 2:6 6:4 6:3.



Въпреки че Бенчич беше много агресивна от дъното на корта, Сакари все пак намери начин да се противопостави на играта на швейцарката. Тя успявяше да неутрализира голям процент от първите сервиси на Бенчич и да направи чудесни завършващи удари по правата, като и двете тенисистки направиха по осем двойни грешки. В крайна сметка Сакари се оказа по-стабилна във важните моменти и заслужено спечели мача.



На полуфиналите гъркинята ще играе срещу Елена Рибакина от Казахстан.

Втората поставена Кики Бертенс имаше затруднения във втория сет, но успя да спечели мача в два сета срещу квалификантката от Русия - Анастасия Потапова, с 6:4 7:6(3) за 1 час и 50 минути.



След като двете си размениха по няколко пробива в началото на срещара, Бертенс накрая направи решителен такъв и спечели първия сет. Във втория сет Потапова достигна до 5 на 3 и сервираше за успеха в частта, но беше пробита на нула. Така се стигна до тайбрек, в който втората поставена беше повече от убедителна, като нидерландката го спечели със 7 на 3 точки.



На полуфиналите тя ще се изправи срещу Екатерина Александрова, която днес спечели след отказване на третата поставена - Петра Квитова, заради контузия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари обърна Бенчич, Бертенс се справи с квалификантката Потапова Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook