Само на 28 години: Бивша топ 30 тенисистка и сребърна медалистка се сбогува със спорта

от в 14:39 на 16.05.2022
Мирела Николова

Историята на тениса познава редица случаи, в които даден състезател е бил принуден да сложи рано край на професионалната си кариера заради контузия, като днес към тази група се присъедини и 28-годишната Лора Робсън. На нея бяха възлагани големи надежди да се превърне в следващата голяма звезда на британския тенис, след като през 2008 г. завоюва титлата на Уимбълдън при девойките, а четири години по-късно на Олимпиадата в Лондон спечели сребърен медал на смесени двойки заедно с Анди Мъри.

Кариерата ѝ се развиваше стремглаво нагоре и през следващия сезон тя достигна своето върхово класиране - №27, но още в началото на 2014 г. контузия в китката застигна британката и тя бе принудена да прекрати сезона си още след Аустрелиън Оупън. Трудностите за Робсън не спират и през следващите години тя се подлага на три операции на тазобедрената става, преди да обяви оттеглянето си от тениса през днешния ден.

"Изпробвах всички възможни начини за рехабилитация и операция. Претърпях още една оперативна намеса и вероятно подбрах възможно най-подходящата програма за възстановяване, отидох при най-добрите специалисти и работех усилено само за да се завърна на корта. И тогава, втория път, когато ударих топката, просто знаех. Странно е да го казвам на глас, но аз бях дотук, отказвам се", съобщи бившата топ 30 състезателка пред ВВС.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само на 28 години: Бивша топ 30 тенисистка и сребърна медалистка се сбогува със спорта Мирела Николова
Теми:  
wta | лаура робсън | любопитно | Отказване от тениса

Коментари





Следвайте ни в Facebook