Сампрас: Вече говорим за "Голяма двойка", а не "Голяма четворка"

от в 12:33 на 11.03.2016
Tennis.bg

14-кратният шампион в турнири от Големия шлем Пийт Сампрас изрази мнение, че Рафаел Надал и Анди Мъри вече не са част от "Голямата четворка" в мъжкия тенис.

"Роджър просто ме изумява. На 34 години все още е на второ-трето място в света. Бори се за турнирите от Големия шлем и показва отлична игра. Той играе по-добре отколкото преди 10 години. Продължава да се усъвършенства!

"Смятам, че е редно да говорим не за "Голяма четворка", а за "Голяма двойка". Откровен съм - Джокович и Федерер в момента са най-добрите играчи в света.

"Джокович е най-добър и нивото му е впечатляващо. Във всичко е страхотен. Психологически и физически е много добър. И няма как да е друго, за да доминира в такъв период, когато нивото е толкова високо. В изминалите години е просто невероятен.

"Два пъти победи Роджър на US Open и Уимбълдън, надигра Рафа на "Ролан Гарос". Той определено е сред най-добрите в историята. Само на 28 години е и има 11 титли от Шлема. Ако продължи в същия дух може да ме изпревари и да събере общо 16-17.

"В играта на Надал нещо не се получава, но и аз не мога да определя какво. Има проблем. Не успява да играе достатъчно дълбоко и е по-малко агресивен. На корта изглежда напрегнат, нервен. Загубите му на клей ме изумяват.

"Нещо липсва в играта му. Съчувствам му. Спомням си, че при мен имаше сезони, когато не играех добре и губех увереност в себе си. Но пък винаги съм имал сервис," коментира Сампрас по ситуацията в мъжкия тенис.

В кариерата си Сампрас има общо 14 титли от Шлема като 12 от тях идват в периода 1993-2000-а година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сампрас: Вече говорим за "Голяма двойка", а не "Голяма четворка" Tennis.bg
Теми:  
анди мъри | новак джокович | пийт сампрас | рафаел надал | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook