Сан Диего: 21-годишен американец завоюва дебютната си ATP титла

от в 09:20 на 26.09.2022
Калоян Соколов

Потенциалът на Брендън Накашима е добре известен на цялата тенис общественост, а 21-годишният състезател досега напълно оправдава очакванията към себе си и постоянно се изкачава нагоре в световната ранглиста. Неотдавна американецът достигна до осминафиналите на Уимбълдън, където отстъпи в оспорвана петсетова битка на Ник Кирьос, а впоследствие отстрани Григор Димитров във втория кръг на US Open.

Тази нощ пък младокът се поздрави с безпорно най-голямото си постижение досега в кариерата, след като надделя над сънарародника си Маркос Гирон във финала на ATP 250 турнира в Сан Диего и заслужено се поздрави с дебютната си титла на най-високото ниво в професионалния тенис - 6:4 6:4. По този начин Накашима си осигури завръщане в топ 50 на света и от днес заема рекордната си 47-а позиция в ранглистата.

Мачът започна отлично за сервиращите, които рядко допускаха да загубят повече от точка в собствените си подавания и изглеждаше трудно да си представим, че някой би могъл да допусне пробив. Изведнъж Накашима видимо покачи нивото си на агресия и използваше всяка една възможност, за да атакува с любимия си бекхенд по правата, което му се отблагодари и той се откъсна с брейк напред в резултата. Оттам насетне 21-годишният тенисист продължи с отличните си изяви на начален удар, с чиято помощ затвори първата част в своя полза.

Възходът на непоставения играч продължи с пълна сила, докато Гирон се задоволяваше единствено с това да вкарва топката в корта и логично беше наказан за пасивния си подход, инкасирайки нов пробив за начало на втория сет. Все пак по-високоранкираният тенисист се окопити и възстанови паритета, само че Накашима веднага отговори с нова серия от два гейма в своя полза и впоследствие нямаше трудности да затвори мача, поздравявайки се със спечелването на трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сан Диего: 21-годишен американец завоюва дебютната си ATP титла Калоян Соколов
Теми:  
atp | брендън накашима | маркос гирон | Обзори | сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook