Санкт Петербург: Корда с труден успех на старта, Бублик надигра местен любимец

от в 20:42 на 25.10.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда бе сочен за абсолютен фаворит в двубоя с участващия с уайлдкард Нино Сердарушич, но американецът далеч не премина през началното си препятствие в Санкт Петербург с лекота. Младокът се нуждаеше от повече от 90 минути, за да може след 7:6(2) 7:5 да си извоюва успеха над световния номер 248.

Заключителните седмици в Тура са далеч от успешни за младия американец. Корда за последно показа тенис на високо ниво по време на Уимбълдън 2021, където достигна до осминафиналите, преди да отстъпи в един истински маратонски двубой на Карен Хачанов. След тревния Шлем Себи има на сметката си едва четири победи от общо девет сблъсъка.

Днес играта на американецът също бе далеч от нужното високо ниво. Той допускаше куп непредизвикани грешки, но благодарение на висока успеваемост на сервис, съумяваше да контролира случващото се на корта. След като преодоля това предизвикателство, Корда си осигури място сред осминафиналистите, а там го очаква победителя измежду квалификантите Ботик Ван Де Зандшулп и Йошихито Нишиока.

В друга среща от деня Александър Бублик потегли с успех участието си в надпреварата в Санкт Петербург. След като разочарова българските тенис почитатели и пропуспа Sofia Open 2021, казахстанецът взе участие в турнира в Москва, ала бързо го напусна. Сега обаче световният номер 34 намери сили и записа първи успех от края на месец септември насам, а негова "жертва" стана Евгений Тюрнев след 6:3 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Санкт Петербург: Корда с труден успех на старта, Бублик надигра местен любимец Диана Андреева
Теми:  
александър бублик | себастиан корда | тенис турнир в санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook