Със завидна лекота: Гоф откри победоносно кампанията си на US Open!

от в 23:32 на 29.08.2022
Мартин Петков

Кори Гоф открай време бива смятана за една от най-големите надежди на световния женски тенис и именно от 18-годишната американка се очаква да продължи завета на сестрите Уилямс, които се намират на няколко мача от отказването си. Коко изигра силни мачове в хода на турнето в родината си, ала контузия по-малко от две седмици преди началото на US Open помрачи добрите ѝ дни, принуждавайки я да се откаже на надпреварата в Синсинати още на старта. Световната номер 12 обаче през днешния ден доказа, че се е възстановила пълноценно от травмата и откри победоносно кампанията си на Откритото първенство на САЩ, като се нуждаеше от точно 80 минути на корта, за да надвие квалификантката Леолия Жанжан след 6:2 6:3, с което си осигури във втория етап да срещне една измежду Дария Савил и Елена-Габриела Русе.

Американката установи контрол над случващото се още при първото подаване на световната номер 149, когато постепенно я обсипа с мощни форхенди и пропиля два брейкбола, ала непосредствено след това достигна нови шансове, при чиято реализация бе безкомпромисна и взе солиден аванс от два пробива. Тийнейджърката поддържаше завидно ниво на начален удар и след като отпусна едва три точки на Жанжан в първите си четири гейма, то тя закономерно се поздрави с успех в откриващия сет.

Силното представяне на местната любимка бе ознаменува от ранен брейк на старта на втората част, който напълно я постави в лидерската позиция на корта и тя се доближи максимално до победата. Последва дълъг времеви период на доминация от сервиращите, като възможности за нещо повече пред посрещачите липсваше, но Гоф бе запазила немалко количество от най-добрите си удари и блесна късно в сета, когато оползтвори мачбол в деветия гейм в подаването на французойката, за да зарадва сънародниците си по трибуните в комплекса "Flushing Meadows".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Със завидна лекота: Гоф откри победоносно кампанията си на US Open! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | кори гоф | леолия жанжан

Коментари





Следвайте ни в Facebook