Саша Зверев започна с победа над Попирин в сравнително равностоен сблъсък

от в 06:14 на 27.02.2019
В
По-малкият от братята Звереви от своя страна пък надделя над Попирин в доста равностоен и труден сблъсък, където австралиецът не записа нито един пробив, поради страхотната игра на противника си на сервис, докато Саша реализира три, за да може да затвори и мача с 6:3 6:3 след 70 минути на корта.



Двамата бяха доста равностойни, а със сигурност Алексей заслужаваше поне малко повече от този мач.

През първата част той бе пробит след силова игра на съперника му от дъното на корта и елементарна грешка на мрежата за 1:0, а при 2:0 Зверев след намеса на мрежата стигна и до нов брейкпоинт, но Попирин го спаси, а след няколко хубави сервиса и затвори гейма.

До 5:3 повече брейкове нямаше, а когато топката не се удряше с максимална сила от основната линия, рядко виждахме повече от 2-3 удара, заради хубавите сервиси на двамата.

Тук Зверев успя да вземе гейма от четвъртата се разкрила възможност, а австралиецът показа борбеност и увереност в играта си на сетболовете, но след бекхенд в мрежата предаде първия сет.



Втората част беше доста по-равностойна, а двамата продължиха да разчитат много на началния си удар, и това често помагаше в трудни моменти в сервис геймовете им.

Все пак разигравания не липсваха, а в тях преимущество имаше често дори австралиецът, който с хубави комбинации завършваше топката.

В крайна сметка един пробив при 3:2 реши мача, а той дойде след страхотна игра на германеца от форхенд, а до края Алексей трудно правеше каквото и да е в подаването на съперника си и след красиво стоп воле, Саша затвори и мача!

Лоша шега за австралиецът изиграха големият брой непредизвикани от форхенд, където той имаше близо два пъти повече от Саша.

Друг показател, при който двамата се различаваха корено беше началния удар, а Саша имаше 13 аса и 14 печеливши удари от него, като той загуби едва 7 точки, когато сервираше, което нагледно показа на какво е способен младият талант в този компонент

Най-интересното от среащата:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Саша Зверев започна с победа над Попирин в сравнително равностоен сблъсък В

Коментари





Следвайте ни в Facebook