САЩ отново ще има представител в топ 10: Фриц надви Шаповалов и е финалист в Токио!

от в 14:20 на 08.10.2022
Мирела Николова

 

Тейлър Фриц до последно не бе сигурен, че ще успее да вземе участие в АТР 500 турнира в Токио, след като даде положителен тест за COVID-19 в Сеул през миналата седмица. Въпреки това той пристигна в японската столица точно навреме за първия си двубой в Токио и съумя да се възползва по най-добрия начин от отворилата му се възможност, след като през днешния ден достигна до финалния сблъсък след победа над Денис Шаповалов с 6:3 6:7(5) 6:3. С класирането си за двубоя за титлата американецът си гарантира дебют в топ 10 на световната ранглиста, а на финала ще се изправи срещу своя сънародник Франсис Тиафо.

От самото начало на срещата динамичните престрелки от дъното на корта изобилстваха, но голяма част от тези размени завършваха в полза на Фриц, който благодарение на солидния си сервис и мощен форхенд успя да установи контрол върху събитията и да поведе с ранен пробив, който не след дълго консолидира за 4:1. Оттам насетне той продължи да бъде безпогрешен от линията за начален удар и скоро откри сметката си в общия резултат.

Във втория сет успеваемостта на американския представител на второ подаване спадна драстично, което позволяваше на Шаповалов да влиза агресивно в разиграванията на посрещане. Двамата си размениха по един пробив в средата на частта, но тогава последва серия от категорично спечелени геймове от сервиращите и се стигна до тайбрек. В него канадецът не се страхуваше да пласира ударите си в близост до линиите и рискът му се отплати, тъй като световният №22 осъществи минибрейк в последния възможен момент, за да изравни отделните сетове.

Подемът в играта на Шаповалов продължи и в заключителната част, където той отново рушеше ритъма на съперника с вариативната си игра и набързо поведе с 3:1. Последва подаване, спечелено на нула от Фриц, който възвърна стабилността си от началото на двубоя и предприемаше непрекъснати офанзиви, за да спечели следващите 5 гейма и да осъществи обрат в сета, гарантирал му място в сблъсъка за трофея.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
САЩ отново ще има представител в топ 10: Фриц надви Шаповалов и е финалист в Токио! Мирела Николова
Теми:  
atp | денис шаповалов | Обзори | тейлър фриц | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook