Състезанието за Лондон е в разгара си; За какво да внимаваме в Париж

от в 13:08 на 28.10.2019
В


Ситуацията за влизане в Лондон от доста години насам не е била чак толкова напрегната и динамична, а ето някои от потенциалните сценарии и какво трябва да направят играчите, за да може да се класират за заключителния Мастърс.

Александър Зверев ще получи шанс да защити титлата си в Лондон (която извоюва миналата година) ако успее да достигне до финала или при благоприятно развитие на турнира, в което основните му опоненти - Беретини, Фонини, Монфис и Гофен се провалят. В момента той е седми в ATP състезанието за Лондон с 2855 точки.



Матео от своя страна е осми в годишната ранглиста с 2660 точки. Италианецът ще си осигури изява в The O2, ако стигне до заключителния мач в Париж, като така дори може да изпревари Зверев, тъй като те попаднаха в една и съща половина и среща между двамата на финала в Берси е невъзможна.

Мястото на Беретини и Зверев обаче не е гарантирано, защото Роберто Баутиста Агут, Фабио Фонини, Давид Гофин и Гаел Монфилс също могат да си осигурят участие в Лондон. За целта те трябва да спечелят титлата тази седмица. Малко по-сложно е положението на Диего Шварцман и Стан Вавринка, но те също имат своите шансове за класиране - нужно им е да се доберат до трофея във Франция.

В Париж може да гледаме и за още две сериозни неща. Първо - как Рафа се бори да си гарантира позицията на №1 в света до края на 2019, а той ще завърши годината като водач на ранглистата за пети път, ако успее да спечели първата си титла тук, в Париж. Второ, звездата в последните няколко месеца, Даниил Медведев, ще се опита да направи нещо, което дори великите Федерер, Надал и Джокович не са правили, а имено това да спечели Мастърсите в Синсинати, Шанхай и Париж в един сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Състезанието за Лондон е в разгара си; За какво да внимаваме в Париж В

Коментари





Следвайте ни в Facebook