Сблъсъкът Джокович-Мъри за Купа "Дейвис" е под въпрос

от в 02:27 на 23.04.2016
Теодор Кафеджиев

Анди Мъри не потвърди дали ще участва в двубоя на Великобритания срещу Сърбия за Купа "Дейвис" юли. През този сезон британците защитават титлата си, но Мъри не бил склонен да рискува с оглед желанието на Сърбия да приеме мача на клей.

Това е наложено най-вече от факта, че така ще обърка програмата му за подготовка за Олимпийските игри, които са само три седмици по-късно.

Още повече при добро представяне на Уимбълдън той ще има само няколко дни да направи прехода към червената настилка, която не му е любима.

"Не знам как ще се развият следващите няколко месеца. Но е ясно, че драстична промяна при настилката за кратко време, може да е коварна," обясни Мъри.

В същото време големият фаворит за титлите на Уимбълдън и Олимпийските игри, Новак Джокович, категорично не смята да участва. Подобно е мнението и на другия топ играч на сърбите Виктор Троицки.

В британската преса пък откровено критикуват Международната тенис федерация за неумело изготвената програма, която е значително по-натоварена дори от сезон 2015, който не бе с олимпийски цикъл.

Олимпийските игри в Рио де Жанейро са предвидени между 5 и 21 август.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сблъсъкът Джокович-Мъри за Купа "Дейвис" е под въпрос Теодор Кафеджиев
Теми:  
анди мъри | купа дейвис | олимпийски игри | рио 2016

Коментари





Следвайте ни в Facebook