Сблъсъкът на деня не оправда очакванията: Рубльов опустоши Зверев и е 1/2-финалист в Бостад!

от в 17:21 на 21.07.2023
Мирела Николова

Макар традиционно турнирите след Уимбълдън да не привличат особено голямо внимание поради факта, че по-голямата част от тенисистите избират да си вземат няколко седмици почивка след края на сезона на трева, то днес турнирът в Бостад ни предложи 1/4-финална среща между световния №7 Андрей Рубльов и бившия №3 Александър Зверев. Въпреки очакванията за оспорван двубой обаче руснакът изцяло наложи своята воля на корта и след само 69 минути игра затвори мача за крайното 6:2 6:3, като така си осигури битка за място на финала срещу победителя от сблъсъка между Федерико Кория и Франсиско Серундоло.

Двубоят започна напълно равностойно и първите няколко гейма протекоха изцяло под диктовката на сервиращите, заради което паритетът остана непокътнат до 2:2. Последва обаче спад в нивото на сервис на германеца, който често биваше принуден да играе на втори начален удар, а Рубльов не пропускаше възможност да атакува неубедителното подаване на съперника. Освен това руснакът бе безпогрешен в играта си от основната линия и доминираше разиграванията посредством великолепния си форхенд, като по този начин реализира два пробива и влизайки в серия от четири поредни гейма, записа откриващата част срещу своето име.

Сценарият от първия сет до голяма степен се повтори и във втората част, тъй като Зверев успяваше да удържа натиска на противника си в откриващите геймове, но във втората половина от сета Рубльов установи пълна доминация. Отново разчитайки на мощните си удари, световният №7 съумя да пробие подаването на германеца, за да поведе с 5:3, и съвсем скоро сложи край на двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сблъсъкът на деня не оправда очакванията: Рубльов опустоши Зверев и е 1/2-финалист в Бостад! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | андрей рубльов | бостад | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook