Сбогуване на Уимбълдън: Бивш 1/4-финалист в турнира прекратява своята кариера

от в 09:13 на 21.06.2022
Калоян Соколов

Едва ли ще сбъркаме, ако прибавим името на Филип Колшрайбер към една изчезваща генерация от играчи, които разчитат на своята техника и разбиране за играта, а не на грубата сила. Съвременният тенис до голяма степен се е машинизирал и рядко виждаме състезатели със свое собствено присъствие на корта, като определено можехме да откроим 38-годишния ветеран сред малцината подобни тенисисти.

Изглежда обаче за Колшрайбер е настъпило времето да каже сбогом на своя любим спорт и ще го стори още на тазгодишния Уимбълдън. Германецът за пръв път в кариерата си е принуден да участва в квалификациите на турнира, а в момента се намира не незавидната 230-та позиция в ранглистата и няма намерение тепърва да се завръща към надпреварите от Чаланджър Тура, след като е прекарал близо две десетилетия в световния тенис елит.

Вчера бившият номер 16 откри участието си на "свещената трева" с разгромен успех над французина Грегоар Барер и си осигури среща с опитния Михаил Кукушкин в следващия етап на състезанието, а впоследствие сподели следното в своето интервю на корта:

"Това ще е моят последен турнир. Имах чудесна кариера и съм щастлив, че мога да я завърша на Уимбълдън, където в миналото бях четвъртфиналист и се наслаждавах на чудесни успехи. Всъщност никога досега не ми се е налагало да участвам в квалификациите, така че ще изпитам едно ново чувство накрая на моя професионален път. Радвам се, че ще имам възможност да изиграя поне още един мач и се надявам да се класирам за основната схема.

Нямам никакви бъдеще планове, тъй като сега просто искам да приключа с тениса. Ще бъде наистина специален момент за мен. Аз съм по-затворен човек и не исках да обявявам как възнамерявам да спра през този сезон, но вече съм казал на няколко души. Беше едно наистина дълго приключение, създадох много невероятни спомени и искам да се насладя максимално на последните си мачове" - завърши Колшрайбер.

Припомняме ви, че германецът е един от малцината играчи, които могат да се похвалят с трисетов успех над Новак Джокович в Големия шлем, побеждавайки го с 3:0 сета на Ролан Гарос през 2009-та година, а освен това е надделявал над играчи от ранга на Рафаел Надал, Анди Родик, Анди Мъри и Лейтън Хюит.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сбогуване на Уимбълдън: Бивш 1/4-финалист в турнира прекратява своята кариера Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | отказване | филип колшрайбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook