Селекцията на Италия записа първа победа на ATP Cup

от в 14:23 на 05.01.2020
Ради Тодоров


Първият двубой за деня в Пърт противопостави намиращия се на 84-та позиция в световната ранглиста Стефано Травалия за отбора на Италия срещу представителя на Норвегия Виктор Дурашович, намиращ се на незавидното 332-ро място в света. Италианецът се наложи комфортно с 6:1 6:1, като по този начин даде аванс на Италия преди дългоочаквания сблъсък на първите ракети на двете страни Фабио Фонини и Каспър Рууд. Мачът между Травалия и Дурашович не предложи високо ниво на игра, като по-стабилно играещият италианец съумя да реализира ранни пробиви в началото на всеки от сетовете, което му позволи комфортно да се поздрави с крайния успех.



Доста по-вълнуващ и дългоочакван бе сблъсъкът между 12-тия в света Фабио Фонини и талантливия младок Каспър Рууд. 21-годишният норвежец затвърди добрите впечатления, които остави с победата си срещу Джон Иснър през първия ден от надпревата, и се пребори за крайния успех и във втората си среща от турнира с резултат 6:2 6 :2. Рууд не загуби нито веднъж подаването си в рамките на целия двубой, а на свой ред успя да реализира по 2 пробива във всяка една от двете части. За Фабио Фонини това бе втора поредна загуба от 2 мача в надпреварата.



Италианците все пак успяха да се поздравят с крайния успех чрез победата си на двойки и така запазиха шансове за класиране в следващата фаза на турнира. Мачът на двойки противопостави Симоне Болели и Фабио Фонини срещу Каспър Рууд и Виктор Дурашович, като опита си каза тежката дума и закономерно италианците се наложиха с 2:0 сета, в отделните части 6:3 7:6.



По този начин и двата отбора до момента имат записани победа и загуба и запазват шансове за излизане от групата. В последните си срещи Норвегия излиза срещу силния тим на Русия, докато Италия ще се изправи срещу САЩ.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Селекцията на Италия записа първа победа на ATP Cup Ради Тодоров

Коментари





Следвайте ни в Facebook