Семейна идилия: Мирка Федерер се впусна в състезание на 5 километра с четирите си деца

от в 14:59 на 05.12.2022
Калоян Соколов

Роджър Федерер може да сложи край на своята професионална тенис кариера и да разказа как все още се страхува да практикува други спортове, но определено същото не важи за неговото семейство. Неговата съпруга Мирка Федерер неведнъж е получавала негативни коментари за физическата си форма от недоброжелатели, но в момента 44-годишната жена изглежда по-добре, отколкото в състезалните си дни на корта и трудно някой би предположил, че е майка на цели четири деца.

Мирка набляга сериозно на дългите кросове и кондиционни тренировки през последната над година, а вчера дори реши да се включи в популярното 5-километрово състезание Course de l'Escalade, което се проведе в Женева. Бившата тенисистка премина дистанцията за 25 минути и завърши на престижното 147-о място от общо 9000 участнички в нейната възрастова група.

Любопитна подробност е, че двете двойки близнаци също са се включили в надпреварата със своята майка, като 13-годишните момичета Мила Роуз и Шарлийн Рива са участвали при ученичките, докато Лео и Лени Федерер са били разпределени при най-малките, а именно децата до 8-годишна възраст. Може ли всичко това да ни докара до заключението, че Роджър Федерер е най-малко атлетичният член на своето семейство? По-скоро отговорът е "не".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Семейна идилия: Мирка Федерер се впусна в състезание на 5 километра с четирите си деца Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | мирка федерер | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook