Сензацията е факт: Световната №53 подчини "мейджър" носителката Рибакина и е шампионка в Маями!

от в 23:04 на 30.03.2024
Елеонора Александрова

Приказката на Даниеле Колинс в Маями приключи с щастлив край. Американката, която обяви, че това е последен сезон за нея професионалния тенис, триумфира с титлата на родна земя, след като допусна само един сет в хода на кампанията си, а на финала сломи двукратната финалистка във Флорида, Елена Рибакина, със 7:5, 6:3.

Агресивната игра, характеризираща се със мощен сервис и силни форхенди и бекхенди, и на двете помогна на тенисистките да оформят един интригуващ сблъсък в първия сет. Още в първото подаване на Рибакина, пред бившата номер 7 се отвори възможността за пробив, чрез който да успее да поведе, ала фаворитката демонстрира воля и не позволи на опонентката си това да се случи. Следващите геймове бяха силни от гледна точка на сервис играта им. Седмото подаване обаче се оказа истинска игра на нерви. Световната номер 4 наглед беше готова да поведе в най-ключовия момент на сета, имайки четири брейкпойнта пред себе си. Силната атака на представителката на домакините в този критичен момент, комбинирано с грешките на казахката ни позволиха да видим истинска епика, ала в крайна сметка американката не допусна обрат. По подобие на това подаване, при 5:5 Рибакина отново имаше шанс за брейк, който бе допуснат. В дванадесетия гейм Колинс "наказа" опонентката си за допуснатите възможности за пробив, като точно в този момент тя бе тази, която успя да спечели подаване от началния удар на противничката й и така да поведе със 7:5.

Колинс показа, че няма нищо случайно зад силното й представяне на родна земя и в началото на втория сет, повеждайки с пробив над една от най-добрите в WTA на начален удар. Въпреки изоставянето си, шампионката от Уимбълдън през 2022-ра не бе готова да се предаде и още в следващото подаване отвърна с брейк. Следваха минути на висококачествен тенис, като при 3:3 се отвори поредната възможност у Рибакина за пробив. След дълги разигравания, 53-тата в света отново удържа на атаката на по-високо ранкираната си опонентка. По подобие на предния сет, Колинс отново разби сервиса на бившата номер 3 във важен момент от сета, чрез което да сервира за титлата. Макар и последното подаване да ни предостави истинска драма, в която Рибакина спаси три мачпойнта, това не бе достатъчно и така Колинс триумфира с най-голямата титла в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията е факт: Световната №53 подчини "мейджър" носителката Рибакина и е шампионка в Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
даниеле колинс | елена рибакина | маями | обзор | титла | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook