Сензацията Райтховен: Поглеждайки трофея тази сутрин, осъзнах, че това не е било сън

от в 15:07 на 13.06.2022
Владислав Риждов

Сезонът на трева бе официално открит през изминалата седмица, а какво по-невероятно начало от това, на което станахме свидетели по време надпреварата в Хертогенбош. Намиращият се до вчера извън първите 200 в класирането Тим ван Райтховен никога не бе постигал успех на ниво АТР в кариерата си до момента, само че нидерландецът несъмнено се превърна в едно от откритията на сезона, постигайки не една, а цели пет победи, включително такива срещу шампиона от Индиън Уелс Тейлър Фриц и световния номер 10 Феликс Оже-Алиасим.

Приказката на 25-годишния представител на домакините приключи по възможно най-впечатляващия начин, след като през вчерашния ден той разгроми новия лидер в световната ранглиста Даниил Медведев в спора за титлата. Изминалата седмица безспорно ще остане като един от най-хубавите моменти в живота на Райтховен, а ето и какво сподели новият шампион в Хертогенбош непосредствено след победата си:

"Това е нещо ново за мен, ще отнеме известно време, за да свикна. Каква мечтана седмица, дойдох тук с мисълта да изиграя 2-3 мача. Бих искал да благодаря на организаторите за предоставения ми "уайлд кард", както и на своя екип, че остана смирен по време на турнира, просто правейки нормалните неща. Благодаря и на цялата публика, подкрепата ви беше невероятна. Също така искам да изкажа огромното си уважение към Даниил. Ти си страхотен играч, гледал съм те по телевизията много пъти, а сега играя срещу теб, така че това беше вече мечта. За мен беше чест да споделя корта с теб. Сигурен съм, че ще спечелиш още доста титли и се надявам в бъдеще да се срещнем още много пъти на корта" - завърши той.

Източник: ATP


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията Райтховен: Поглеждайки трофея тази сутрин, осъзнах, че това не е било сън Владислав Риждов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | тенис турнир в хертогенбош | тим ван райтховен

Коментари





Следвайте ни в Facebook