Сензация на старта в Ню Йорк: Анонимен тайванец изхвърли Тиафо

от в 08:25 на 15.02.2019
Калоян Пламенов

Тайванецът Джейсън Юнг поднесе сензацията на 1/8-финалите в Ню Йорк, след като елиминира един от фаворитите за трофея Франсис Тиафо след 6:3, 7:5 за час и половина игра. Toва бе и първият мач на янкито в турнира. 

Преди мача букмейкърите даваха нищожни шансове на азиатеца за успех, но той опроверга всички и изигра мача на живота си, за да надиграе по всеки един показател прогресиращия през последната година американец.

В първия сет всичко се реши след пробив на Юнг във втория гейм, който той успя да затвърди без проблем и в оставащите геймове до края на частта дори не даде възможност на опонента си да стигне до точки за връщане на пробива.

Във втория сет отново тайванецът действаше доста по-добре на корта и в петия гейм пропиля три шанса да пробие подаването на Тиафо, но все пак в тилдановия гейм успя да се възползва и след това си затвърди пробива за 5:3.

Очакваше се това да бъде началото на големия обрат, но още в следващия гейм Франсис бе пробит отново и това на практика бе краят за него. Тайванецът ще се изправи в следващия кръг срещу друг американец в лицето на Сам Куери. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензация на старта в Ню Йорк: Анонимен тайванец изхвърли Тиафо Калоян Пламенов
Теми:  
тенис турнир в ню йорк | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook