Сензацията на сезон 2021 е следващият съперник на Григор Димитров!

от в 13:39 на 06.01.2022
Калоян Соколов

През утрешния ден Григор Димитров ще излезе на корта в търсене на място сред полуфиналистите на ATP 250 надпреварата в Мелбърн, само че няма да му бъде никак лесно. Българинът ще трябва да премери сили с Ботик ван де Зандсхулп, който се превърна в истинска сензация през изминалия сезон, когато тръгна от квалификациите и достигна до четвъртфиналите на US Open, а впоследствие записа и победа над Андрей Рубльов в Санкт Петербург.

Днес пък нидерланецът за пореден път затвърди възхода си през последните месеци и надигра Макензи Макдоналд с убедителното 6:2 7:5, за да намери място сред финалната осмица на турнира. Любопитна подробност е, че ван де Зандсхулп никога не беше намирал място в основната схема на състезание от Големия шлем допреди 12 месеца, докато в момента е взел участие на всяко едно от четирите такива и няма записана победа само на Аустрелиън Оупън.

До момента нашият сънародник никога не се е срещал с този съперник и определено го очаква нелек мач с оглед на силната форма, която демонстрира световният номер 57 и освен това Григор предстои да се сблъсъка с един крайно нестадартен игрови стил.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията на сезон 2021 е следващият съперник на Григор Димитров! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | ботик ван де зандсхулп | григор димитров | любопитно | мелбърн | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook