Сензацията в Торонто Циципас днес празнува рожден ден

от в 10:09 на 12.08.2018
Калоян Пламенов

Голямата сензация на турнира в Торонто Стефанос Циципас днес празнува своя 20-и рожден ден. Точно на днешния ден той ще може да спечели трофея в канадския град, ако победи на финала Рафаел Надал.

Той е роден в Атина, столицата на Гърция, през 1998 година и е сочен за един от най-талантливите играчи в тура. Неговият идол от детството е Роджър Федерер и хваща ракета в ръката още на 3-годишна възраст.

Бащата на тенисиста Апостолос в крайна сметка му става треньор, а майка му е сред водещите тенисистки в съветския съюз преди време. Стефанос има братя Петрос и Павлос, както и сестра Елизабет.

В крайна сметка всички стават тенисисти. Дядото на тенисиста Сергей Саликов е бивш футболист и треньор, като е ставал олимпийски шампион на игрите през 1956 година. 

Циципас започва професионалната си кариера през 2016 година, а до момента той няма нито една титла при мъжете. Въпреки това обаче е заработил близо милион и половина щатски долара от наградни фондове.

Най-голямото му постижение на турнири от "Голям шлем" е достигането до четвъртия кръг на Уимбълдън, където бе спрян от Джон Иснър, а предишният финал на турнир от ATP e класирането за мача, за трофея, в Барселона. Тогава той губи от Рафаел Надал, но днес ще има шанс за реванш.

Интересно е да се отбележи, че тенисистът е срещал смъртта с очите си, след като почти се е удавил преди известно време, докато е плувал край Ираклион, но е бил спасен от баща си. Този почти фатален случай променя живота му, според негови думи, и го прави много по-силен човек. 

Любимата му настилка е тревната, а любимият му турнир - Уимбълдън. В свободното си време Стефанос играе тенис на маса, а също така обича видео игрите, киното и плуването. Освен това тенисистът обича да записва различни видеа предимно по празници. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията в Торонто Циципас днес празнува рожден ден Калоян Пламенов
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook