Серията на Кузманов приключи на четвъртфиналите в Лисабон

от в 17:35 на 16.10.2020
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се представи отлично на турнира от сериите "Чаланджър" в Лисабон, тръгвайки от квалификации и достигайки до четвъртфинал, но серията му беше спряна от италианеца Алесандро Джанеси, който надигра втората ни ракета с 6:4 6:3 и така прекъсна поредицата му от четири мача без загуба.

Мико се справяш без особени проблеми на свой сервис до 3:3 в първата част, когато изгуби за пръв път подаването си в мача. Българинът веднага имаше шанс да възстанови паритета, само че Джанеси се отчете с неспасяем кик сервис и много скоро покачи аванса си на 5:3. Родният представител взе следващото си подаване, ала не намери сили да направи нещо повече и италианецът си извоюва успеха в откриващия сет.

Джанеси изгради превес и във втората част, където проби още в самото начало, но Кузманов изравни геймовете при 3:3. Българинът обаче допусна моментален рибрейк, а след това пропиля цели четири точки за пробив, което изцяло го деморализира и той загуби отново сервис гейма си, с което и мача. Все пак втората ни ракета ще прибави ценни точки и ще се изкачи с цели 10 позици до номер 288 в световната ранглиста.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията на Кузманов приключи на четвъртфиналите в Лисабон Калоян Соколов
Теми:  
бг тенис | димитър кузманов | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook