Серията продължава: Жабер с девети пореден успех и място в 1/4-финалите на Уимбълдън

от в 22:42 на 03.07.2022
Мирела Николова

След отпадането на Ига Швьонтек през вчерашния ден Онс Жабер се превърна в най-високоранкираната тенисистка, останала в схемата на тазгодишния Уимбълдън. Тунизийката пристигна на Откритото първенство на Великобритания с титла от турнира в Берлин, а днес удължи победната си серия, записвайки девети пореден успех. Това се случи, след като третата поставена преодоля съпротивата на световната №31 Елизе Мертенс със 7:6(9) 6:4, като така си гарантира участие в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където я очаква двубой с Мари Бузкова.

Дебютната част бе изключително оспорвана, като всяка от тенисистките успяваше да разгърне потенциала си и ставахме свидетели на множество интригуващи размени. В хода на сета бяха разменени по два пробива, но развръзката му дойде в тайбрек, където битката продължи да бъде също толкова ожесточена. Белгийката първа достигна до пет сетбола, но не съумя да материализира нито един от тях. Жабер се възползва от колебанията на съперничката си и впоследствие на свой ред достигна до две възможности за спечелване на сета, втората от които прибави сета към сметката на световната №2.

Интригата се запази и във втората част, където качеството на игра се понижи и наблюдавахме множество непредизвикани грешки както от едната, така и от другата страна на мрежата. Все пак по-стабилна се оказа тунизийката, която дочака правилния момент, в който да повиши нивото си, за да осъществи късен брейк в десетия гейм, с който сложи край на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава: Жабер с девети пореден успех и място в 1/4-финалите на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
wta | Обзори | онс жабер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook